Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

ΟΙ 20 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΣΕΜΗΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ KYUSTENTIL ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


Σε αυτό το κείμενο εξηγώ τους 20 λόγους που ήρθα στην περιοχή του Kyustentil στην Βουλγαρία σε ένα ακόμη ξεχασμένο παράδεισο για να κάνω μια ιδιαίτερη δράση, να μεταδίδω τις εμπειρίες μου από τα ταξίδια μου με ποδήλατο με σεμινάρια, να οργανώνω από εδώ παρέες για ομαδικά ποδηλατικά ταξίδια στο κόσμο και να κάνω εφαρμογές νέας γενιάς τουριστικών προγραμμάτων με πολλές δράσεις.

Πριν απαριθμήσω τους λόγους που επέλεξα να έρθω εδώ σε αυτή την περιοχή, να σας πω ότι στα σεμινάρια και τουριστικά προγράμματα συνδυάζω το ταξίδι με ποδήλατο με 5 βασικά είδη τουρισμού όπως είναι, ο Υπεύθυνος τουρισμός, ο Βιώσιμος τουρισμός, ο Οικοτουρισμός, ο Ηθικός τουρισμός, ο Πράσινος τουρισμός.
Παράλληλα αν κάποιος ή κάποια θέλει να συμμετάσχει στην ομάδα ως εμψυχωτής/α μπορεί να έρθει αρχικά να δει το περιβάλλον και να ενημερωθεί και στην συνέχεια μπορεί να εργαστεί.  
Οι 20 λοιπόν βασικοί λόγοι που ήρθα στην περιοχή του Kyustentil είναι:
1. Το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής του Kyustentil που έχει κάτι από Μεσόγειο και την υπόλοιπη κεντρική, ανατολική και βόρεια Ευρώπη. Επιπλέον όταν κινηθείς παραποτάμια στο Στρυμόνα για κάποιον που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, θα δει και άλλα στοιχεία από άλλες Ηπείρους.
2. Η χλωρίδα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι σαν ένα φυσικό φαρμακείο.
3. Το κλίμα είναι ευνοϊκό με αλλαγές έτσι όπως τις ήθελα για την εκπαίδευση.
4. Έχει πολύ ωραία βουνά με εναλλαγές σε εικόνες και εδώ νιώθεις ακόμα τις τέσσερις εποχές κανονικά.
5. Έχει μηδενική ρύπανση στον αέρα.
6. Έχει το απαιτούμενο υγρό στοιχείο με ποτάμι καθαρό, ρεματιές, καταρράκτη, λίμνες.
7. Χωριά σχεδόν έρημα και απομακρυσμένα ( έχει ενδιαφέρον πως ζουν αυτοί οι κάτοικοι απομονωμένοι με μικρά ορεινά χωραφάκια και τα λίγα ζώα αγροκτημάτων).
8. Είναι μια περιοχή με έντονο το αγροτικό στοιχείο, σε αυτό το μεγάλο οροπέδιο όπως το λέω, κάτι που έχει ειδικό ενδιαφέρον.
9. Έχει βαθιά πολιτιστική ιστορία που ξεκινάει από τους αρχαίους Θράκες.
10. Έχει την πόλη Kyustentil που είναι μια ήρεμη πόλη με όλα τα στοιχεία που ήθελα ( είναι λουτροθεραπευτικό θέρετρο από την αρχαιότητα, έχει Μουσεία, πινακοθήκες και άλλους πολλούς πολιτιστικούς χώρους, καλλιτεχνικές δραστηριότητες και πολλές εκδηλώσεις, έχει ένα εκπληκτικής ομορφιά φυσικό πάρκο από το κάστρο μέχρι την πόλη, αγορά και άλλα πολλά χρήσιμα στοιχεία που χρειαζόμουν για τα προγράμματά μου)
11. Για την ασφαλή κίνηση με ποδήλατο η πόλη έχει ποδηλατοδρόμο και η γύρο περιοχή δεν έχει κίνηση από αυτοκίνητα, ειδικά προς τα χωριά είναι σχεδόν μηδενική.
12. Η περιοχή ήταν επίσης εμπορικός κόμβος και πέρασμα για προσκυνητές που έχει μεγάλη σημασία για την εκπαίδευση ( τα περάσματα των καραβανιών και προσκυνητών κρύβουν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους ταξιδευτές ).
13. Έχει μοναστήρια και εκκλησίες με ενδιαφέρον ( ειδικά το Μοναστήρι Ρίλα που είναι διάσημο αλλά και άλλα μικρότερα, εκκλησιές και εκκλησάκια που κι αυτά κρύβουν ακόμη και καλλιτεχνικό περιεχόμενο από τοιχογραφίες κ.λ.π.).
14. Η περιοχή είναι σε τρίγωνο συνόρων ( Βουλγαρία, ΠΓΔΜ και Σερβία ) και φυσικά είναι αρκετά κοντά με Ελλάδα 243 χλμ. βόρεια της Θεσσαλονίκης που και αυτό έχει την αξία του στην εκπαίδευση.
15. Επίσης στο χωριό Razhdavitsa που βρίσκομαι και συνεργάζομαι με τον φίλο μου τον Борислав Крумов που έχει εμπειρία στο τομέα του τουρισμούς, έχει τον παραδοσιακό ξενώνα
« The Old Cherry Tree » για φιλοξενία μέχρι και 25 άτομα, διαθέτοντας κουζίνα, μπάρμπεκιου, αυλή και χώρο που τοποθέτησα το φορητό μου ραδιοφωνικό στούντιο. Αυτές τις υποδομές τις χρειαζόμουν για να γινόμαστε μια παρέα ή αν θέλετε μια ομάδα, όσοι φυσικά μας επιλέγουν για να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την μάθηση, για το πως δηλαδή με ασφάλεια μπορούμε να ταξιδεύουν με ποδήλατο και να έχουν πάντα στο πλευρό τους εμάς για κάθε τους απορία και πρόβλημα. Παράλληλα γινόμαστε μια μεγάλη παρέα που οργανώνουμε όπως είπαμε και παραπάνω διάφορα ποδηλατικά ταξίδια στο κόσμο.
16. Στο χωριό υπάρχει χώρος στο ποτάμι για υπαίθριες δραστηριότητες ( παιχνίδια αλλά και για την εκπαίδευση ), υπάρχουν όμως και μεγάλοι εσωτερικοί χώροι για δράσεις με καλλιτεχνικό ενδιαφέρον.
17. Σημαντικό είναι ότι έχει σταθμό τραίνων με τακτικά δρομολόγια για Kyustentil και μια υπέροχη διαδρομή μέσα από βουνά και χωριά μέχρι Σόφια και στο τραίνο μπαίνουν και ποδήλατα.
18. Έχει διαδρομές για ποδηλασία μέσα στην φύση και σημεία που μας χαρίζουν ηρεμία και μας φορτίζουν με ενέργεια.
19. Να σημειώσω και κάτι που μου άρεσε ιδιαίτερα είναι ότι στο Cherry Festival διαπίστωσα ότι υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές απολαύσεις σε διάφορα χωριά με πολύ νόστιμα φαγητά και σπιτικά γλυκά.
20. Τέλος υπάρχουν λεπτομέρειες που ανέδειξε μέχρι τώρα η έρευνα μου, οι οποίες θα μου επιτραπεί να μη τις πω γιατί είναι πολλές και είναι όμως αυτές που ουσιαστικά δημιουργούν την προστιθέμενη αξία για μια ολοκληρωμένη δυνατότητα εφαρμογής του διαφορετικού που αναζητούσα και που δύσκολα θα τις βρεις στο κόσμο σε ένα μέρος μαζεμένα.
Εδώ λοιπόν που βρίσκομαι μπορεί να ζορίστηκα αλλά κάθε μέρα παλεύουμε με τους συνεργάτες μου για να μπορούν όλοι να απολαύσουν και ξεχωριστές διακοπές με ενδιαφέρουσες εμπειρίες.

Όσοι από εσάς εδώ τους φίλους μου στο FB θέλουν να έρθουν εδώ και από μόνοι τους, μπορούν να μου στείλουν εδώ μήνυμα από σήμερα όπως κάνουν πλέον πολλοί φίλοι για να τους πω ότι πληροφορία χρειάζονται. Είναι εύκολο να έρθει όποιος θέλει εδώ που βρίσκομαι και να περάσουμε μαζί παρέα όσες μέρες θέλει ή αν το επιθυμεί να έρθει κανονικά με πρόγραμμα.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο το σκεπτικό !!! Συγχαρητήρια , θα μπεί στο πρόγραμμα για τους επόμενους στόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.