Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ.

ΣΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΕΡΡΟΙΩΤΗ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ. 





 Άλλο ένα ραδιοφωνικό μαραθώνιο πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας αυτή τη φορά στην Λάρισα.  Στόχος μας ήταν να γνωρίσουμε το αξιόλογο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που συνεχίζει να τροφοδοτεί την κοινωνία μας με καταρτισμένους νέους και νέες τον κοινωνικοοικονομικό μας ιστό. Στον τριήμερο ραδιοφωνικό μαραθώνιο αναπτύξαμε χρήσιμους  διαλόγους ξεκινώντας με το Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Δρ. Παναγιώτη Γούλα και έναν από τους τρείς  Αναπληρωτές Προέδρου τον Δρ. Ευστάθιος Βελισσαρίου και συνεχίσαμε ανοίγοντας πολλές θεματικές συζητήσεις με καθηγητές, φοιτητές και επιχειρηματίες της Θεσσαλίας και της Πιερίας.



Αρχικά αυτό που επιδιώξαμε ήταν να ενημερωθούμε για το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και παράλληλα να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη πληροφόρηση στην ομογένεια και τους ακροατές μας, για τις υποδομές και την σημαντική συμβολή του Ιδρύματος στην επιχειρηματική ζωή του τόπου.
Στην διάρκεια των ραδιοφωνικών διαλόγων διαπιστώσαμε πως υπάρχει το περιθώριο να μπορέσουμε να συνεργαστούμε σε πολλά επίπεδα και να είμαστε χρήσιμοι ως δράση του Ποδηλάτη του Κόσμου.
Να τονίσουμε ότι τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά μας ιδρύματα είναι σημαντικές πηγές πληροφόρησης, γιατί πέρα από τον τομέα της μάθησης, υπάρχει μεγάλη δράση στην έρευνα και τις εφαρμογές.
Με μια επίσκεψη που μπορεί κανείς να κάνει στην ιστοσελίδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας http://www.teilar.gr/ ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να μάθει πολλά για την δυναμική του.
Για παράδειγμα στην Ενότητα ‘’ Έρευνα ‘’ υπάρχει ένα μεγάλο αρχείο που δείχνει πόσο ουσιαστική εργασία πραγματοποιείτε στο Ίδρυμα σε αυτόν το τομέα. Ως ερευνητής δημοσιογράφος έχω διαπιστώσει πως τα Ελληνικά τριτοβάθμια εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα θα έπρεπε να αποτελούν πόλο έλξης των αλλοδαπών σπουδαστών για πολλούς λόγους.
Μέσα σε αυτούς τους λόγους είναι όχι μόνο ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα από τα πιο ευνοϊκά σημεία του πλανήτη μας ως προς τις κλιματικές συνθήκες και ως μια ανεκτίμητη ιστορική πηγή των επιστημών και της σοφίας, αλλά και ως προς τις υπηρεσίες που παρέχουν τα ιδρύματα από πλευράς καθηγητών, που πιστεύουμε πως είναι ένα σπουδαίο κεφάλαιο προς περεταίρω αξιοποίηση τους  με πολλαπλά οφέλη.
Είναι επιτακτική η ανάγκη η πολιτεία να επενδύσει στην εκπαίδευση και Έλληνες εκπαιδευτικούς  που έχουν να προσφέρουν πολλά στην νέα γενιά.
Στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας  κάναμε κάποιες πρώτες ηχητικές καταγραφές οι οποίες πιστεύουμε πως είναι πολύ λίγες σε σχέση με αυτές που χρειάζεται να γίνουν. Παρόλα αυτές οι ηχητικές καταγραφές δίνουν μια πρώτη εικόνα για το έργο που παράγεται και μας δίνουν την αφορμή να συνεχίσουμε τον διάλογο και την συνεργασία.
Στους διαλόγους μας μέσα στο Κεντρικό Κτήριο του Τ.Ε.Ι. που είχαμε εγκατασταθεί, υποδεχθήκαμε επιχειρηματίες από την ευρύτερη περιοχή και μπορέσαμε να πάρουμε μερικά χρήσιμα δεδομένα.
Αυτά τα συμπληρωματικά δεδομένα από την Θεσσαλία θα μας είναι χρήσιμα στην μεγάλη έρευνα που πρόκειται να πραγματοποιήσουμε στην Ευρώπη, σχετικά με την εξαγωγή Ελληνικών προϊόντων.
Από τον Μάρτιο ξεκινάμε μια συστηματική έρευνα για να προσδιορίσουμε πια Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες μπορούν να σταθούν στην αγορά της Ευρώπης.
Από το αγροτικό προϊόν στις τέχνες και από την εργασία στις συνεργασίες και επενδύσεις ακόμη και στο εξωτερικό.
Με αυτή την μεγάλη έρευνα που καθημερινά θα μεταδίδουμε από το Ράδιο Ελλάδα, θέλουμε να ξεκινήσουμε το νέο ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού μας.
Πιστεύουμε πως με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και με τον επιχειρηματικό κόσμο που επενδύει στη εξωστρέφεια και την καινοτομία θα ανοίξουμε ένα σπουδαίο κεφάλαιο που θα αφήσει εποχή.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.