Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                               ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
           ΡΑΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ και ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Το  Ράδιο  Ελλάδα  σε συνεργασία με τον Ποδηλάτη του Κόσμου Γρηγόρη Βερροιώτη ξεκίνησε δύο εκπομπές.
Η πρώτη με τίτλο DYNAMIC GEOPOLITICS και η δεύτερη με τίτλο ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ.
Mε αυτές τις δύο εκπομπές έχουν βάλει στόχο να ενημερώνουν  τους Έλληνες του εξωτερικού ( εκπομπή DYNAMIC     GEOPOLITICS με αναλυτή τον γεωπολιτικό Νίκο Χατζή ) για την  γεωπολιτική κατάσταση  στον  κόσμο  και τις συνέπιες  για την Ελλάδα και  με την δεύτερη εκπομπή ΄΄ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ΄΄ για τις λαϊκες παραδόσεις της Ελλαδας αλλά και τουριστικούς προορισμούς.
Η  εκπομπή ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ δημιουργήθηκε στις αρχές της  δεκαετίας του 1990 με σκοπό να αναδείξει τον πανάρχαιο Ελληνικό λαϊκό πολιτισμό και το θαύμα του Έλληνα να μεταλαμπαδεύει μέσα στους αιώνες από γενιά σε γενιά εκατοντάδες έθιμα.
Η  εκπομπή ερευνά αυτό το γεγονός πολλά χρόνια τώρα και συνδυαστικά με μορφή ενημέρωσης αλλά και ψυχαγωγίας, καλεί
τους Έλληνες και φιλέλληνες να γίνουμε όλοι μια παρέα που μαζί μια φορά την εβδομάδα συναντιόμαστε και ταξιδεύουμε στο χώρο και το χρόνο τώρα μέσα από το Ράδιο Ελλάδα.
Παράλληλα ο Γρηγόρης με το ποδήλατό του και με το φορητό στούντιο που μεταφέρει γιανα κάνει εκπομπές από όπου κι βρίσκεται, έχει βάλει στόχο να πάει στις Ελληνικές Οργανώσεις  που τον καλούνε, προκειμένου να αναδείξει την δράση τους.
Με αυτή τη πράξη ακτιβισμού  θέλει να δείξει σε όλο τον κόσμο, ότι οι Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται, το βλέμμα τους είναι στραμμένο πάντα προς την πατρίδα τους και ειδικά των απόδημων Ελλήνων που είναι η μεγάλη δύναμη αυτής της χώρας η οποία δίδαξε σε όλο τον κόσμο τις αξίες του πολιτισμού και της επιστήμης.
Ένας επιπλέον στόχος μαςείναι να προβάλουμε τα τουριστικά μέρη της Ελλάδος.


Επικοινωνήστε μαζί μας για να κουβεντιάσουμε μέσα από την εκπομπή για τον Σύλλογό σας αλλά και τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες.
Μαζί  μπορούμε ν α οργανώσουμε  αυτή την μεγάλη εκστρατεία προβολής των αποδήμων τόσο σε συλλογικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο. 

 podilatistoukosmou@gmail.com


Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.




Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 είχα ξεκινήσει συστηματικά να καταγράφω την άυλη λαϊκή πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος. Οι καταγραφές αυτές δεν σταμάτησαν ποτέ γιατί εκτός από τον Ελλαδικό χώρο με ενδιαφέρει και συνεχίζουν πάντα να με ενδιαφέρουν και άλλες χώρες.  Στην δεκαετία του 1990 σε αυτές τις οπτικοαουστικές καταγραφές είχα κάνει μια σειρά από αφιερώματα στα Πιέρια.
Για μένα ήταν χρέος μου να ασχοληθώ τότε με αυτόν τον ιστορικό και ξεχασμένο τόπο, γιατί είναι ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο τόσο για την πολιτιστική μας κληρονομιά όσο και για τον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης της Ελλάδος. Αποσπάσματα από αυτή την μεγάλη έρευνα και την σειρά των οπτικοαουστικών καταγραφών, σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο τα αφιερώνω στους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ που και αυτοί με τον δικό τους τρόπο αγωνίζονται για την ανάδειξη της τοπικής τους κληρονομιάς. Παράλληλα το καλοκαίρι θα τους παραδώσω μια ολοκληρωμένη έρευνα που έχω κάνει για τον τόπο τους και σε επίπεδο τουριστικού ενδιαφέροντος. Θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί είναι πάντα σε επικοινωνία μαζί μου και ήμαστε πολύ καλοί φίλοι.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΄΄ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΄΄

Με αυτή την ήθελα να τιμήσω όλους αυτούς τους φίλους και συνεργάτες που μας βοήθησαν και μας παρότρυναν να ξεχειμωνιάσουμε στα Πιέρια, ερευνώντας και καταγράφοντας την ιστορική αυτή περιοχή που κατέχει ένα μεγάλο μέρος της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Αξίζει όμως να σημειώσουμε μια μαρτυρία που συμβολικά επιβεβαιώνει το πόσο σημαντική αλλά και δύσκολη ήταν αυτή διαδρομή από τα χωριά των πιερίων έως την πόλη Βέροια.





ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ