Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΜΠΑΤΙΡΟΣΠΟΡΟ, ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΕΣ.



Ο ηλιόσπορος λένε ότι κάνει καλό στην υγεία μας γιατί έχει αντιφλεγμονώδης ιδιότητες, μειώνει τη χοληστερίνη, χαλαρώνει τα νεύρα μας, προστατεύει την καρδιά, μάς αποτοξινώνει, μάς προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου.
Τα μπατιρόσπορα όπως λέγαμε πιστσιρικάδες, έχουν μεγάλη θρεπτική αξία γιατί είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, σελήνιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, σε βιταμίνες όπως βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β1 και βιταμίνη Β6, σε καλά λιπαρά όπως είναι τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, ενώ περιέχουν και πρωτεΐνη, δηλαδή τα 100 γρ δίνουν 21γρ πρωτεΐνη.
Και μόνο ότι χαλαρώνει τα νεύρα και είναι και νόστιμα μας φτάνει.
Το μπατιρόσπορο όμως ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή και στις μικρές μας καθημερινές ιστορίες …

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΜΑΣ




Πριν συνεχίσουμε το μεγάλο μας ταξίδι με το ποδήλατό μας για το 2013 σας χαρίζουμε αυτό το απόσπασμα από τα αρχεία του Ποδηλάτη του Κόσμου.
Με αλληλεγγύη, με δημιουργικό πνεύμα και με χαμόγελο θα ξεπεράσουμε όλες μας τις δυσκολίες.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ



Αντί να είμαστε απέναντι ο ένας από τον άλλο, να νοιαστούμε για τον διπλανό μας, να μην αφήσουμε να πεινάσει κανένας, να μην είναι κανένας άστεγος, να μη δούμε κανέναν να κρυώνει, να μην είναι κανένας μόνος, κανένας άνεργος.

Θέλουμε να δυναμώσει ο κοινωνικός ιστός και να υπάρχει συνοχή, να οργανωθεί η κάθε γειτονιά, με απλές πρωτοβουλίες πολιτών με πνεύμα αλληλεγγύης όπως γίνετε σε κάποιες περιπτώσεις