Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ




… επιθυμία μου είναι να δημιουργηθεί στην Ευρώπη μια ενιαία ποδηλατική διαδρομή η οποία να καλύπτει όλες τις χώρες και μέσα σε αυτή να μπορούμε να μαθαίνουμε για την πολιτιστική και περιβαλλοντική αξία της όμορφης Γηραιάς Ηπείρου.

Μια πανευρωπαϊκή οδός που να είναι σαν μια ελεύθερη ζώνη αλληλεγγύης και φιλίας. Μια διαδρομή διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών.

Βασική προϋπόθεση είναι από αυτά τα μέρη που περνάς να μπορείς να συναντάς ανθρώπους φιλόξενους και ανοιχτούς.

Για να πετύχεις το στόχο πρέπει να αφιερώσεις τη ζωή σου σε αυτό το σκοπό, να έχεις μεγάλη εμπειρία, υπομονή, πείσμα και να κάνεις βιωματική έρευνα και καταγραφές πολυσύνθετες …

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΗ




Τον χειμώνα του 2012 είχα να αντιμετωπίσω την βαρυχειμωνιά της Ιταλίας με κλειστούς δρόμους από τα χιόνια.

Κατέγραφα μουσεία με Ελληνικά εκθέματα, ορθόδοξες εκκλησίες κ.α.  

Με τα μηχανήματα του web radio που μεταφέρω στο ποδήλατό μου κάνω σε απευθείας μετάδοση μια συνέντευξη με τον Νίκο Ασλάνογλου από την Οικολογική Ομάδα της Βέροιας για να μάθω τα νέα από την Ελλάδα. Είναι αργά το βράδυ και ο Νίκος με την εθελοντική του ομάδα βρίσκονται στο βουνό γιατί η λαθροϋλοτομία έχει πάρει ήδη διαστάσεις ανησυχητικές στην περιοχή.

Το ζήτημα της λαθροϋλοτομίας ακόμη και από οικογενειάρχες που δεν έχουν να ζεστάνουν τα παιδιά τους δυστυχώς ήταν μια υπόθεση που πέρνει μεγάλη διάσταση τώρα ειδικά με την οικονομική κρήση…

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

ALBEROBELLO


Σε κάθε πόλη ή χωριό που μπορεί να επισκεφθείς σε διάφορα μέρη του κόσμου, ακούς ιστορίες που σου θυμίζουν την δύναμη των ανθρώπων όταν δεν έχουν εξουσία.
Η ευρηματικότητα των ανθρώπων για επιβίωση είναι θαυμαστή και οι πιο γοητευτικές πρακτικές είναι αυτές που σχετίζονται με τον λαό.

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

TOLEDO – EL GRECO


Ο Γρηγόρης Βερροιώτης πριν ξεκινήσει τη δράση του Ποδηλάτη του Κόσμου είχε καταγράψει με το ποδήλατό του και την βιντεοκάμερα του εκατοντάδες πόλεις της Ευρώπης.

Τότε αντί να στέλνει κάρτες από τα μέρη που δούλευε στους φίλους του αλλά και τους συνεργάτες του σε όλο τον κόσμο, μοντάριζε με το φορητό του στούντιο κάποια μικρά οπτικοαουστικά αφιερώματα με εικόνες και μουσική και τα μετέδιδε από Youtube.

Ορισμένα από αυτά τα έχουμε βρει και σκεφτήκαμε μέσα στις γιορτές να σας τα δείξουμε.