Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΗ




Τον χειμώνα του 2012 είχα να αντιμετωπίσω την βαρυχειμωνιά της Ιταλίας με κλειστούς δρόμους από τα χιόνια.

Κατέγραφα μουσεία με Ελληνικά εκθέματα, ορθόδοξες εκκλησίες κ.α.  

Με τα μηχανήματα του web radio που μεταφέρω στο ποδήλατό μου κάνω σε απευθείας μετάδοση μια συνέντευξη με τον Νίκο Ασλάνογλου από την Οικολογική Ομάδα της Βέροιας για να μάθω τα νέα από την Ελλάδα. Είναι αργά το βράδυ και ο Νίκος με την εθελοντική του ομάδα βρίσκονται στο βουνό γιατί η λαθροϋλοτομία έχει πάρει ήδη διαστάσεις ανησυχητικές στην περιοχή.

Το ζήτημα της λαθροϋλοτομίας ακόμη και από οικογενειάρχες που δεν έχουν να ζεστάνουν τα παιδιά τους δυστυχώς ήταν μια υπόθεση που πέρνει μεγάλη διάσταση τώρα ειδικά με την οικονομική κρήση…

… Είναι καιρός  να οργανώσουμε καλύτερα τον κοινωνικό μας ιστό και η πολιτεία πρέπει να καταλάβει ότι συμφέρον της είναι να έχει ενεργούς πολίτες, ότι όταν έχεις στο πλάι σου πολίτες που μπορεί να μη μασάνε τα λόγια τους αλλά έχουν θέληση να προσφέρουν για το γενικό καλό, χρειάζεται να τους δίνει εφόδια για να δράσουν.

Πρώτη η πολιτεία πρέπει να προβλέπει και να προβάλει τα οφέλη της αλληλεγγύης, να πράξει το αυτονόητο, να συνεργαστεί με τους πολίτες για να μην έχουμε οικογένειες δίχως θέρμανση και υποσιτισμένα παιδιά.   



Να κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια να μαθαίνουμε στα παιδιά μας το πιο απλό, ότι η υπέρτατη ευχαρίστηση είναι να προσφέρουμε στον διπλανό μας και να τον βλέπουμε να είναι χαρούμενος, πως αν σώσουμε ένα δάσος αυτοί και τα παιδιά τους θα ζούνε με λιγότερα προβλήματα υγείας, τότε μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.