Curriculum Vitae

Γρηγόρης Βερροιώτης
«Ποδηλάτης του Κόσμου» 
Γενικός Γραμματέας Μουσείου Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης 

Μέλος της 

nternational Association of Cretan journalists
Mass Media 

https://www.diekdi-mass-media.com/


Μέλος της  
Hellenic Media Group 
Εθελοντικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο

Ιδιοκτήτης Ραδιοφωνικού Σταθμού
Social Digital World 
www.radiosdw.com


Δείτε τρέιλερ της τηλεοπτικής εκπομπής 
Ο Ποδηλάτης του Κόσμου ΕΡΤ3
Δείτε ένα από τα πολλά ντοκιμαντέρ που έχουν γίνει για το έργο του Γρηγόρη Βερροιώτη
από την Κρατική Τηλεόραση της Βουλγαρίας που αφορά την τελευταία του δράση πως με ένα web radio και με την εμψύχωση των λιγοστών κάτοικων ενός απομακρυσμένου χωριού των Βαλκανίων κατάφερε με τους εκεί συνεργάτες του να το αναστήσει. 


Δείτε επόμενο βίντεο από την Nova τηλεόραση αφιέρωμα στο Γρηγόρη Βερροιώτη

https://nova.bg/news/view/2022/02/20/357807/%D0%B4%D0%B0-%D1%85%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%88-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D1%8A%D1%86%D0%BA%D0%B8-%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82-%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B4%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D1%83-%D0%BD%D0%B0%D1%81/
 
Ο Γρηγόρης Βερροιώτης είναι δημοσιογράφος, μέλος της International Association of Cretan journalists. Mass Media https://www.diekdi-mass-media.com/ και Γενικός Γραμματέας του Μουσείου Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και Αθηνών.

Ο Γρηγόρης Βεροιώτης αποτελεί ένα από τα σύγχρονα ιστορικά εκθέματα του Μουσείου Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και Αθηνών λόγω του λιτού τρόπου ζωής του συνδυαστικά με την πολυετή δράση του ταξιδεύοντας με το ποδήλατό του και με ένα φορητό ραδιοφωνικό στούντιο έχει καταγραφεί ως πρωτοπόρος παγκοσμίως, καθώς ασταμάτητα για πολλά χρόνια πραγματοποιώντας απομακρυσμένη ψηφιακή εργασία ανήκει στην κατηγορία των Digital Nomads.

Οι μορφές της δημοσιογραφικής εργασίας του Γρηγόρη είναι ένας συνδυασμός Broadcast journalism – written or spoken journalism for radio or television (γραπτή ή προφορική δημοσιογραφία για το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση ) Investigative journalism – in-depth reporting that uncovers social problems ( ρεπορτάζ σε βάθος που αποκαλύπτει κοινωνικά προβλήματα. ) Gonzo journalism – first championed by Hunter S. Thompson , gonzo journalism is a "highly personal style of reporting" (την οποία υποστήριξε για πρώτη φορά ο Hunter S. Thompson, η gonzo δημοσιογραφία είναι ένα «υψηλά προσωπικό στυλ ρεπορτάζ») Citizen journalism – participatory journalism   Citizen journalism , street journalism , is based upon public citizens "playing an active role in the process of collecting, reporting, analyzing, and disseminating news and information." (Δημοσιογραφία πολιτών , επίσης γνωστή ως συνεργατικά μέσα ενημέρωσης , συμμετοχική δημοσιογραφία , δημοκρατική δημοσιογραφία , δημοσιογραφία δρόμου και επίσης βασίζεται στους πολίτες που διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία συλλογής, αναφοράς, ανάλυσης και διάδοσης ειδήσεων και πληροφοριών». ) Interactive journalism – a type of online journalism that is presented on the web (ένας τύπος διαδικτυακής δημοσιογραφίας που παρουσιάζεται στον Ιστό).

Σε αλληλογραφία με τον συνάδερφό του Nikolay Yanev από την  Εθνική Τηλεόραση της Βουλγαρίας (БНТ) διευκρινίζει πως  η  εργασία του είναι ένα μοντέλο δημοσιογραφίας που πρακτικά ταιριάζει με αυτό που έχουν χρησιμοποιήσει συγγραφείς και ηθοποιοί που έζησαν μέσα στο θέμα όπως για παράδειγμα ο συγγραφέας Τζον Γκρίφιν https://www.mixanitouxronou.com.cy/categories/kinonia/i-sygklonistiki-empeiria-toy-leykoy-syggrafea-poy-quot-ezise-quot-san-mayros-dechthike-epitheseis-apaxiotiki-symperifora-perifronisi-kai-telika-stochopoiithike-apo-tin-koy-kloyx-klan/Ο Γρηγόρης Βερροιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, στις γειτονιές της Τούμπας.

Από την δεκαετία του 1983, ο Γρηγόρης ξεκινάει ερευνητικές εργασίες για την Άυλη Λαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά. 
Αμέσως συνειδητοποιεί ότι η επαρχία ερημώνει και αποφασίζει να καταγράφει οπτικοακουστικά μαρτυρίες από ηλικιωμένους για τις ιστορίες των χωριών, κωμοπόλεων αλλά και μεγαλουπόλεων της Ελλάδος και τα πολλά ξεχασμένα ήθη και έθιμα. 

Η δεκαετία του 1990 ήταν μια χρονική περίοδος που ο Γρηγόρης Βερροιώτης εξειδικεύει πλέον την δράση που αφορά την έρευνα και οπτικοακουστική καταγραφή ιστορικών και λαογραφικών δεδομένων αρχικά στο χώρο της Β. Ελλάδας.

Πατήστε στις εικόνες και δείτε όλα τα βίντεο


Δείγματα από το μεγάλο οπτικοακουστικό αρχείο του Γρηγόρη Βερροιώτη.
Η επαφή του με τον κόσμο και η μεγάλη αγάπη που του δείχνουν οι κάτοικοι των χωριών και των πόλεων που εργάζεται, ήταν μια μεγάλη διευκόλυνση για την δημιουργία του πολύτιμου αρχειακού οπτικοακουστικού υλικού, που αφορά τον κοινωνικό και πολιτιστικό ιστό των κατοίκων της ελληνικής υπαίθρου αλλά και των αστικών κέντρων.

Εργάζεται για πολλά χρόνια στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» και παράλληλα παράγει εκατοντάδες οπτικοακουστικά αφιερώματα συνδυαστικά με ραδιοφωνικές εκπομπές στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» με τίτλο « Οι Ρίζες μας » συμβάλλοντας στην δεκαετία του 1990 μέχρι το 2006 μέσα από την δουλειά του τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά  στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, αναδεικνύοντας με αυτό το τρόπο την πλούσια λαϊκή πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος, εμψυχώνοντας παράλληλα τους κατοίκους των μικρών χωριών να συνεχίσουν να τελούν τα έθιμα τους, αλλά και να αξιοποιούν κάθε θετικό παραγωγικό στοιχείο του χωριού τους και να επενδύουν στην υπαίθρια ζωή.


 
Ο Γρηγόρης με την σκληρή και επίμονη δουλειά του δημιουργεί ένα πολύ μεγάλο οπτικοακουστικό αρχείο το οποίο είναι μια Ελληνική αλλά και παγκόσμια κληρονομιά με πολλές μαρτυρίες για έθιμα και παραδόσεις.
 
Ο νέος αιώνας βρίσκει τον Γρηγόρη στην Ευρώπη, να μελετά και να καταγράφει οπτικοακουστικά την πολιτιστική κληρονομιά των χωρών της Ευρώπης ( ειδικά Μεσόγειο, Βαλκάνια και Ν.Α. Ευρώπη ) και παράλληλα καταγράφει δράσεις διακρατικών προγραμμάτων κινητικότητας, Συλλόγων, μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Ινστιτούτων και Πανεπιστημίων. Οι δράσεις αφορούν τον Πολιτισμό, τον Εθελοντισμό, την Νεολαία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, τον Τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές επιχειρηματικότητας.


Κατά την διάρκεια των καταγραφών ο Γρηγόρης συνεργάζεται με εκατοντάδες Οργανισμούς, Ενώσεις πολιτών, Δήμους και Υπηρεσίες, δημιουργώντας και μετέχοντας σε δίκτυα πολιτών.

Ο Γρηγόρης, λάτρης της ερευνητικής δημοσιογραφίας και του ρεπορτάζ, βασίζεται στις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας και από τις αρχές του 2000 κάνει πλέον τις περισσότερες εργασίες του γνωστές μέσα από το διαδίκτυο όπου τον διευκολύνει να έχει μια άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία με το κοινό και τους συνεργάτες του που αποτελούν πλέον ένα μεγάλο δίκτυο σχεδόν σε όλο τον κόσμο. 

Ο Γρηγόρης αφού έχει καταγράψει οπτικοακουστικά με συνεντεύξεις και πολύ φωτογραφικό υλικό μέχρι και δράσεις μη κυβερνητικών Οργανώσεων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων κ.α. κοινωνικών και κρατικών δομών,  δημιουργεί άλλο ένα μεγάλο οπτικοακουστικό πολύτιμο αρχείο από όλη την Ευρώπη.

Ο Γρηγόρης επιλέγεται από το «Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας» να διδάξει σε μαθήτριες και Μαθητές της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πως λειτουργούν ένα Ραδιοφωνικό Σταθμό αλλά και πως δημιουργούν ραδιοφωνικές παραγωγές. Μαζί με τους συνεργάτες του ο Γρηγόρης και τον τότε Γυμνασιάρχη κύριο Ηλία Κουρκουλάκο, από το Δημόσιο Γυμνάσιο της Εκάλης ( Σήμερα κλειστό λόγω περικοπών), πραγματοποιούν την πρώτη παγκοσμίως απευθείας μετάδοση ραδιοφωνική εκπομπή με το σχολικό «web radio Ekali» που στην συνέχεια μετονομάζεται σε «European School Radio» ( λειτουργεί μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολλών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων) με πρώτο καλεσμένο τον τότε Ευρωβουλευτή κύριο Κώστα Μποτόπουλο.
Είναι μια μεγάλη επιτυχία για τα παγκόσμια δεδομένα και σημαντικό ρόλο στον τομέα των τεχνικών εργασιών διαδραματίζει ο Πέτρος Χαριτόπουλος που συμβάλει καθοριστικά στην πραγματοποίηση αυτού του γεγονότος .

Η στενή συνεργασία του Γρηγόρη με τις Μαθήτριες/τες και καθηγήτριες/τες είναι παραδειγματική, γιατί τα παιδιά σε μικρό χρονικό διάστημα είναι σε θέση να κάνουν έρευνα και ραδιοφωνικές παραγωγές οι οποίες είναι αξιοθαύμαστες.
Το web radio και η εκπαίδευση των μαθητών στηρίζεται οικονομικά, αποκλειστικά από την ομάδα του Γρηγόρη.
Παράλληλα στηριζόμενος από την ομάδα του με βασικούς συνεργάτες την δημοσιογράφο Μαίρη Στεργίου (Εφημερίδα Το Ποντίκι, ΑΠΕ και αρχισυντάκτρια τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών ) προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του σε νέους και νέες της ομογενείς διδάσκοντας ραδιόφωνο και παραγωγές εκπομπών.


Η δράση και η κοινωνική προσφορά του Γρηγόρη είναι μεγάλη, παρόλα αυτά στην διάρκεια που αφιερώνει την ζωή του στην εθελοντική προσφορά, τον καιρό που απουσιάζει από την Ελλάδα, ο χώρος που φυλάσσει τα πολύτιμα του οπτικοακουστικά αρχεία πλημμυρίζει κάνοντάς του μεγάλη ζημιά αλλά παρόλα αυτά διασώζει πολύτιμο υλικό.
Η δύναμή του και ο χαρακτήρας του δεν του επιτρέπουν να σταματήσει το έργο του και αποφασίζει να συνεχίσει και μάλιστα με μεγαλύτερο πάθος για τις καταγραφές.

Ο Γρηγόρης Βερροιώτης είναι γνωστός σήμερα σε όλο τον κόσμο και ως “Ποδηλάτης του Κόσμου” https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F_%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85.

Το 2011 ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι με το ποδήλατό του πραγματοποιώντας μια καμπάνια για την στήριξη της Ελλάδος λόγω της οικονομικής κρίσης. Υπάρχει ένα πλούσιο υλικό με χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο πως υποδέχονταν το Γρηγόρη στις χώρες της Ευρώπης και πόσο εκτίμησαν οι συνάδερφοι του στις χώρες που επισκέφθηκε με αυτή του την πρωτοβουλία. Αυτό που επιδίωξε ήταν να πείσει τους δημοσιογράφους να στηρίξουν την Ελλάδα σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο.

Η καινοτομία και ο μεγάλος βαθμός δυσκολίας της ακτιβιστικής αυτής δράσης ήταν ότι στο ποδήλατό του μετέφερε το φορητό του ραδιοφωνικό στούντιο, την βιντεοκάμερά του και την φωτογραφική του μηχανή μαζί με όλο τον εξοπλισμό διαβίωσης και το ρουχισμό του. Στις πόλεις σταθμούς πραγματοποιούσε ραδιοφωνικές εκπομπές. Η ραδιοφωνικές του εκπομπές (σε απευθείας μεταδόσεις ) από τις περιοχές που περνούσε και τα μηνύματα συμπαράστασης των πολιτών της Ευρώπης, βοήθησαν πολύ στην διάδοση των εκδηλώσεων «Είμαστε όλοι Έλληνες» και ήταν ο πρώτος που οργάνωσε μαζί με την ομογένεια της Ν.Ιταλίας στο Πρίντεζι την πρώτη ποδηλατική εκδήλωση με αυτό το σύνθημα με μεγάλη συμμετοχή αστικών ποδηλατών και επιτυχία .  
Αρχικά γύρισε ποδηλατώντας την Ελλάδα, επισκέφθηκε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα και Δήμους από τους οποίους πήρε εγγράφως την στήριξή τους. Αυτό το μεγάλο του ταξίδι ήταν η αφορμή να γίνει γνωστός σε όλη την Ευρώπη.
Οι δράσεις του δεν σταμάτησαν όμως εκεί, μιας και συμμετείχε σε δεκάδες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με το φορητό του στούντιο. Μία από τις πολύ ενδιαφέρουσες συνεργασίες ήταν και αυτή με την δράση « Ελλάδα παντού » που γύρισε ποδηλατώντας την Γερμανία πραγματοποιώντας πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές.
Η ΕΡΤ3 τίμησε τον Γρηγόρη με 10 τηλεοπτικές εκπομπές με τίτλο « Ο Ποδηλάτης του Κόσμου » με συν παρουσιάστρια την δημοσιογράφο και ποιήτρια Κλέλια Φανή Χαρίση, με ένα θαυμάσιο επιτελείο τεχνικών συνεργατών με την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδος Ρένα Εσκενάζη, με μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου στο σήμα εκπομπής και ερμηνεία την Τζώρτζια Κεφαλά από το μουσικό συγκρότημα « Μπλέ » και μουσική επένδυση στην διάρκεια της εκπομπής του Μουσικοσυνθέτη Γιώργου Χαρατζόγλου. Ο Γρηγόρης συνέχισε την πορεία του με πολλές δράσεις πάνω στην Βιωματική ερευνητική Δημοσιογραφία.
Η δράση του Γρηγόρη και το φορητό του ραδιοφωνικό στούντιο αποτελεί ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα του « Μουσείου Ραδιοφωνίας » με έδρα την Θεσσαλονίκη στις εγκαταστάσεις την Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
Σήμερα ο Γρηγόρης ζει στην Razhdavitsa σε χωριό της Βουλγαρίας στην περιοχή του Kyustendil. Το χωριό είναι μέσα στο βουνό στο σύνορο μεταξύ Σκοπίων και Σερβίας.
Ο Γρηγόρης συν δημιούργησε το Βαλκανικό Πολύγλωσσο Radio Strimonika https://ethnocenter.eu/strimonika/radio/ προς τιμή του ποταμού Στρυμόνα που είναι ζωοδότης δύο σημαντικών περιοχών της Βουλγαρίας και της Ελλάδος.
Μαζί με τον φίλο του Borislav Krumanov και τον Anatoli Kostov ήταν αυτοί που αρχικά εμπνεύστηκαν αυτό το ραδιόφωνο που σήμερα λειτουργεί με σημαντικά στελέχη δημοσιογράφους από χώρες της Ευρώπης Αμερικής και Ρωσίας. 
https://bnt1.bnt.bg/bg/a/zhurnalistt-grigoris-veriotis-i-poreditsata-ot-filmi-velosipedistt-na-sveta?fbclid=IwAR1DdM0V6KMJY6tTiDF8psIhSm8T7uMNXkslVOIIzjXQeJedEnnhBIGmJ3o

 
Για τον Γρηγόρη έχουν γίνει πολλές δεκάδες  αφιερώματα και ενδεικτικά ορισμένα υπάρχουν στο παρόν ισότοπο  http://action2life.blogspot.com/p/media-sponsors.html
Ο Γρηγόρης είναι ένας από τους αυθεντικούς εργαζόμενους πάνω στην Βιωματική έρευνα και δημοσιογραφία που αδιάλειπτα εργάζεται επί τριάντα πέντε έτη.
To παρόν Blog http://action2life.blogspot.com/ αποτελεί απλά ένα μικρό δήγμα για τον Γρηγόρη δίχως να δίνει μια πλήρη εικόνα των δράσεών του.

Δείτε αποσπάσματα από το τελευταίο ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στο Γρηγόρη Βερροιώτη ( παραγωγής της Βουλγαρικής Κρατικής Τηλεόρασης BNT ) για τον τρόπο δράσης του μέσα από την Βιωματική δημοσιογραφία στην περιοχή του Kyustendil και στο χωριό Razhdavitsa που με μια ιδιαίτερα δύσκολη δράση για δυόμιση χρόνια απεσταλμένος από το Μουσείο Ραδιοφωνίας ως « Ποδηλάτης του Κόσμου » απέδειξε έμπρακτα την δυναμική που έχει ένας έμπειρος βιωματικός δημοσιογράφος, συνδυαστικά με ένα πολύγλωσσο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό ώστε να συμβάλει στην αναζωογόνηση ακόμη και των πιο απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών. 


Τα τελευταία χρόνια ο Γρηγόρης έχει θέσεις ως στόχο να στεγαστεί το μεγάλο Μουσείο Ραδιοφωνίας στην Αττική και να κρατηθεί το Μουσείο Ραδιοφωνίας στην Θεσσαλονίκη ώστε να συνεχιστεί το σπουδαίο έργο συλλογής εκθεμάτων της παγκόσμιας και βέβαια της θαυμαστής και διδακτική Ελληνικής ιστορίας της Ραδιοφωνίας και άλλων σημαντικών εκθεμάτων τεχνολογικού εξοπλισμού των τηλεπικοινωνιών, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Πρόκειται για μια προσπάθεια πολύχρονη που ουσιαστικά αφορά ειδικά όλους τους Ραδιοφωνικούς σταθμούς γιατί σχετίζεται με την στέγη τους που εκεί πρέπει να βρίσκεται και η δική τους ιστορία. Δυστυχώς η πολιτεία δεν έχει βοηθήσει σε αυτή την προσπάθεια μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα τα πολύτιμα εκθέματα να μεταφερθούν σε άλλη χώρα ώστε να παρουσιαστούν στο κοινό οι συλλογές ολοκληρωμένες πλέον και ο επισκέπτης τους διαδραστικού Μουσείου να βιώνει μια αξέχαστη εμπειρία για την αληθινή σπουδαία ιστορία της Ραδιοφωνίας.

Παράλληλα το σύνολο μιας σειράς μελετών, δράσεων και εφαρμογών που αφορά την νεοδιάστατη χρήση των πολύγλωσσων ραδιοφωνικών σταθμών εξωστρέφειας σήμερα έχει κερδίσει το ενδιαφέρον μεγάλων πανεπιστημίων και φορέων του δημοσίου από διάφορες χώρες που τιμούν την προσφορά του συλλέκτη και ιδρυτή του Μουσείου Ραδιοφωνίας κ. Παναγιώτη Κίσκιλα, της ομάδας που εργάζεται ακατάπαυστα τα τελευταία χρόνια αλλά και των φίλων του Μουσείου που στηρίζουν τις δράσεις.

Από το Ιούνιο του 2022 ο Γρηγόρης επέστρεψε την Ελλάδα με νέους στόχους, πάντα συνδυαστικά με το Μουσείο Ραδιοφωνίας, συν δημιουργώντας την δράση «Πολιτιστικές Αυλές 2022 » σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων Γερμανίας, που πήρε και την πρωτοβουλία για την πρώτη εκδήλωση στην Ολυμπιακή Ακτή της Πιερίας, με την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και την Υποστήριξη του Helenic Media Group ( Εθελοντικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο ) της Ακαδημίας '' Κένταυρος '' και της Ολυμπιάδας για το Νερό.  

Παράλληλα με την οργάνωση των ραδιοφωνικών εκπομπών που παράγει πλέον το Μουσείο Ραδιοφωνίας και διανέμει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο Γρηγόρης μοιράζεται πλέον τις γνώσεις 35 χρόνων από τα δημοσιογραφικά του βιωματικά ταξίδια στο κόσμο και ειδικότερα με το ποδήλατό του που τον έκαναν και γνωστό, τις έρευνες, καταγραφές, ραδιοφωνικές και οπτικοακουστικές διδάσκοντας σειρά μαθημάτων και πραγματοποιώντας σεμινάρια πάνω στην δημοσιογραφική έρευνα και την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών. 

Το 2023 μετά από από τέσσερις μήνες φιλοξενούμενος στην Ολυμπιακή Ακτή της Πιερίας στη Villa Ilios επέστρεψε στην Rajdavica δημιουργώντας το δικό του πλέον Ραδιοφωνικό Σταθμό με την ονομασία Social Digital World και ζει στους ξενώνες του The Old Cherry Tree φιλοξενούμενος του Borislav Krumov. 

Το παρόν βιογραφικό είναι μια μικρή αναφορά στις πολλές δημιουργικές δράσεις του που αποδεικνύουν πως μέχρι τώρα έχει μια πολύ έντονη ζωή.

Πέρα από όλα αυτά που έζησε και γνώρισε στη ζωή του η μεγάλη του ευτυχία είναι τα δύο του παιδιά η Βασούλα και ο Νίκος.     

Η δράση του Γρηγόρη Βερροιώτη συνεχίζεται ...