Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ





 Στο προηγούμενο άρθρο « Απόσπασμα ομιλίας από ημερίδα που συμμετείχε ο Ποδηλάτης του Κόσμου » αναφερθήκαμε σε έναν από τους πολλούς ενδιαφέροντες στόχους του πολύχρονου ταξιδιού του Ποδηλάτη του Κόσμου που είναι οι  καταγραφές σε σχέση με τις ποδηλατικές διαδρομές και τον τουρισμό.
Η παρουσίαση έγινε με την βοήθεια ενός βίντεο που το παρουσιάζουμε στο άρθρο.
Σε αυτό το άρθρο με την βοήθεια τριών ηχητικών αποσπασμάτων σας δίνουμε μια άλλη πτυχή της δράσης μας που σχετίζεται με την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος.
Αυτή τη χρονιά θα ακούσετε πολλές παρόμοιες συζητήσεις με εκπροσώπους περιβαλλοντικών ομάδων της Ευρώπης και πιστεύουμε πως και σε αυτή τη περίπτωση θα έχετε να μάθετε πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.




ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΝΙΚΟ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ


Χειμώνας του 2011, ο Ποδηλάτης του Κόσμου πραγματοποιεί μια έρευνα για την μόλυνση στην Αδριατική από βυθισμένα πλοία με τοξικά.
Αλήθεια ή μύθος ; Γιατί κάποιοι Ιταλοί ψαράδες είχαν και έχουν προβλήματα στα χέρια τους αφού τραβήξουν τα δίχτυα; Ποιος γνωρίζει για το Περλ Χάρμπορ της Αδριατικής και τα αέρια μουστάρδας ; υπάρχουν χημικά απόβλητα στη Θάλασσα; Υπάρχουν συμφέροντα και παρανομίες ; είναι μια πραγματικότητα ή ένας μύθος ;
Ο χιονιάς σφοδρός στην Ιταλία και ο Ποδηλάτης μας συνεχίζει την έρευνα.
Κάποια στιγμή συνομιλεί σε απευθείας μετάδοση από το φορητό ραδιοφωνικό του στούντιο που μεταφέρει με το ποδήλατο του με τον Νίκο Ασλάνογλου μέλος της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας.
Ο Νίκος βρίσκετε εκείνη την μεσονύχτια ώρα σε ένα άλλο μέτωπο, σε αυτό της λαθροϋλοτομίας και εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες του…



Ακούστε τρία μικρά αποσπάσματα από εκείνη τη συνομιλία.

Πρώτο απόσπασμα  8΄ λεπτά  

Δεύτερο απόσπασμα  6΄ λεπτά 








Τρίτο απλόσπασμα 5΄ λεπτά






(Αν δεν μπορείτε να ακούσετε τα παραπάνω αποσπάσματα θα πρέπει να
 εγκαταστήσετε  το Quick time plugin)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.