Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Ο Ποδηλάτης του Κόσμου που βρίσκετε στην Πιερία για να καταγράψει τις πιο δύσκολες διαδρομές. Στην φωτογραφία ο Γρηγόρης μαζί με το φίλο μας Σταμάτη που τον υποδέχθηκε στο Ελατοχώρι.


Είμαστε 45 ημέρες στην Πιερία συνεχίζοντας τις καταγραφές μας.
Σας δίνουμε ένα μικρό δήγμα με φωτογραφίες.

  





Ανηφορίζοντας για το Ελατοχώρι 












Ο Γρηγόρης, πάντα μόνος στις διαδρομές του, μας ετοιμάζει μια λεπτομερή περιγραφή της εμπειρίας του για την ανάβαση αυτή φορτωμένος πάντα με τον βαρύ του εξοπλισμό.








Ο Γρηγόρης μαζί με τον παλιό του φίλο Βασίλη που φιλοξενεί την ομάδα του στο Ξενοδοχείο ¨Πιερίων Μούσες¨ στο Ελατοχώρι .

Στο Ελατοχώρι πραγματοποιούμε όλοι μαζί μια σπουδαία δουλειά που θα ικανοποιήσει όλους τους λάτρες της ποδηλασίας όλου του κόσμου.
 
   


Ανακαλύπτοντας τις φυσικές ομορφιές στα Πιέρια Όρη.
Είμαστε όλοι χαρούμενοι εδώ στο Ελατοχώρι γιατί υπάρχει μεγάλη θέληση και αρκετή υποδομή για να αναπτυχθεί ποδηλατικός τουρισμός, παρέχοντας όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες.   









Εδώ στα Πιέρια Όρη, ανάμεσα στην πανέμορφη φύση, τους μύθους και τους φίλους μας στο Ελάτοχώρι συνεχίζουμε καθημερινά να δουλεύουμε.











Από τα Πιέρια στον Όλυμπο.
















Μέσα στον Μαγευτικό Ενιπέα.













Η αλήθεια είναι ότι μαγεύεσαι στα μονοπάτια του Ενιπέα και δεν θέλεις να σταματήσεις. Κάθε μέτρο και μια νέα εικόνα ξεδιπλώνει μπροστά σου.

Για λίγο δεν με πείραξε που πήρα το ποδήλατο ακόμα και στον ωμό. Αν ήμουν με παρέα θα άφηνα για λίγο το ποδήλατο και θα περπατούσα ακόμα πιο πάνω για να βγάλω φωτογραφίες, όπως μας λέει ο Γρηγόρης.











 Ανηφορίζοντας για το Παλιό Μοναστήρι του Αγ. Διονυσίου στον Όλυμπο. 











Ο Γρηγόρης στα 940 μέτρα υψόμετρο έχει καλύψει την μισή ανηφορική διαδρομή προς την Παλιά μονή.











Ήταν και επιθυμία μου να φτάσω με το ποδήλατο στο παλιό μοναστήρι του Αγ. Διονυσίου στον Όλυμπο, μας λέει ο Γρηγόρης.            











Μέσα στον Όλυμπο μπορείς να μαζέψεις τόση ενέργεια που η κόπωση από την ανηφόρα 15 χιλιομέτρων εξαφανίζεται από πάνω σου.











Συνάντηση με τον Νίκο στο παλιό τούνελ του σιδηροδρόμου κάτω από το κάστρο του Πλαταμώνα. 












Περνώντας μέσα από το τούνελ που εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί.










Ο Νίκος συνεχίζει να καταγράφει την Περιοχή στα παράλια και έχει φτάσει μέχρι και Ν. Πόρους ολοκληρώνοντας και αυτή τη ζώνη.










Σε λίγες ημέρες οι καταγραφές μας ολοκληρώνονται στην Πιερία και πιάνουμε μετά τους υπολογιστές μας για να σας παρουσιάσουμε όλα μας τα αποτελέσματα.
Στα επόμενα άρθρα μας θα σας δώσουμε ορισμένα πάλι στοιχεία για τις διαδρομές που σας είπαμε σε αυτό το άρθρο και κάποιες ακόμα που έχουν απομείνει.








Εμείς πάντα θα υπενθυμίζουμε πως όλα αυτά χρειάζονται δουλειά πολύ, να πηγαίνεις εκεί και να αφιερώνεις πολλές ημέρες ίσως και μήνες για να μπορείς να προβάλεις τους τόπους μας.





Ούτε με τεχνολογικά τρικ, ούτε με κάποιες εικόνες μπορείς να μπεις σε έναν ανταγωνισμό προβολής στο εξωτερικό αν δεν αισθανθείς αυτά που σου χαρίζει η κάθε περιοχή.
Με μια και δυο ημέρες επίσκεψη και κουβέντες, δεν θα μάθεις ποτέ το πραγματικό τοπικό προϊόν.
Είμαστε εδώ στην Πιερία, μαζί με τους κατοίκους, για να ζήσουμε μαζί τους τις χαρές και τους προβληματισμούς τους, να μάθουμε και να συνεργαστούμε μαζί τους έτσι όπως πρέπει.
Πραγματοποιούμε μια πολυσύνθετη εργασία όχι για εσωτερική κατανάλωση και οι καταγραφές μας γίνονται με τα ποδήλατά μας πεταλιά – πεταλιά.