Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΤΟΥ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ.

Από το βουνό του Ολύμπου που ο Γρηγόρης ανέβηκε με το ποδήλατό του για τις ανάγκες των καταγραφών που πραγματοποιεί, μας γράφει ένα μήνυμα από το Παλιό Μοναστήρι του Αγ. Διονυσίου.
Όπως κάνω σχεδόν πάντα, μόνος στα μικρά και μεγάλα μου ταξίδια, σκεφτόμουν με θλίψη ότι διανύουμε τελικά τη περίοδο που οι πολίτες της Ελλάδος εκπαιδεύονται βίαια σε μια νέα τάξη πραγμάτων που απλός μέχρι κάποια χρόνια πριν, την ακούγαμε από αναλυτές και θεωρητικούς.
Η εκπαίδευση αυτή μας εισάγει στην νέα παγκόσμια πραγματικότητα, έχει ανθρώπινες απώλειες αλλά αφήνει πλέον και τραυματίες, που θα κάνουν καιρό να συνέλθουν από το σοκ.
Κοιτούσα από ψηλά την Πιερία και έκανα μια σκέψη που θέλω να την μοιραστώ μαζί σας.
Ευτυχώς από το blog μπορώ να σας στείλω αυτό το μήνυμα.
Είμαστε αδέρφια και πρέπει να κοιτάξουμε σοβαρά την υπόθεση της αλληλεγγύης.
Μη απομονώνεστε, ανοίξτε το διάλογο μεταξύ σας και βρείτε τρόπους να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα με νέες δουλειές που να αξιοποιούν τα προσόντα που έχει ο τόπος μας.
Πολλές χώρες στην Ευρώπη έχουν προβλήματα και είναι η ώρα να καταλάβουμε ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε ισότιμα και δημιουργικά με όλους.
Δεν αξίζουμε να γίνουμε επίλεκτοι εργάτες, με μικρούς μισθούς.
Κοιτάξτε γύρο σας, νέοι και νέες αλλά και μεσήλικες με σπουδές και εξειδίκευση σε πολλούς κλάδους δουλειάς.
Ένα δυναμικό που δεν το δίνουμε σημασία, μια περιουσία που κινδυνεύει να δοθεί δωρεάν όταν αγοράζει κανείς τη γη μας .
Οι περισσότεροι ξέρετε να διαχειρίζεστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που είναι εργαλεία για άμεση επικοινωνία με όλο το κόσμο.
Με την παρέα σας και τα έμπιστα δικά σας άτομα, προσπαθήστε να κάνετε φίλους με Ευρωπαίους πολίτες και μιλήστε μαζί τους, ανταλλάξτε ιδέες, ανοίξτε διάλογο με επιχειρηματικό ενδιαφέρον και δείξτε τους ότι συνεργασία δεν σημαίνει εξαγοράζουμε, αλλά αξιοποιούμε τα προσόντα που διαθέτουμε ισότιμα, συν λειτουργούμε και συν δημιουργούμε.
Να είστε βέβαιοι για τον εαυτό σας ότι έχει πολλά αξιόλογα προσόντα για να αναπτύξετε συνεργασίες και εκτός Ελλάδος, όχι σαν μετανάστες εργάτες αλλά ως συμμέτοχοι σε δουλειές καινοτομικές.
Νιώστε πρωταγωνιστές και όχι κομπάρσοι και αριθμοί.
Φίλοι και φίλες Έλληνες και Ευρωπαίοι, μη ξεχνάτε ποτέ πως όταν είμαστε ενωμένοι κερδίζουμε κάθε πρόκληση.

Τελικά έφτασα στο παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου και είναι απόγευμα θέλω 3,5 ακόμα χιλιόμετρα με ανηφόρα για να φτάσω στα Πριόνια και έχω επιστροφή στο Λιτόχωρο.   
Η μπαταρίες από την φωτογραφική μου μηχανή εξαντλήθηκα.
Άξιζε όμως το κόπο, συνεχόμενη ανηφόρα με μεγάλη κλήση από το στάδιο του Λιτοχώρου μέχρι την Δασική Θέση Γκορτσιά, μια μικρή απότομη κατηφόρα μέχρι την διασταύρωση για Άγιο Διονύσιο και μετά για τα πριόνια.



Μέσα από τη δροσιά των δέντρων αφού ξεφύγεις από τις λίγες ανηφόρες της επιστροφής μετά έχει μια ατέλειωτη κατηφόρα.
Είναι απολαυστική η διαδρομή καθώς κατηφορίζεις το απόγευμα κοιτάζοντας την Πιερική γη.
Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό μαζί με σχόλια για την διαδρομή ετοιμάζεται για να σας το παρουσιάσουμε μαζί με όλο το υλικό που αφορά την Πιερία.   










Χαιρετίσματα από τον Όλυμπο.  
 
Ο Ποδηλάτης του Κόσμου.