Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΕΡΡΟΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Για πολλά χρόνια ο Ποδηλάτης του Κόσμου με το Ποδήλατό του και το φορητό του ραδιοφωνικό στούντιο, ταξιδεύοντας σε μια μοναχική πορεία καινοτομεί με εκστρατείες αλληλεγγύης και δημοσιογραφικής έρευνας, καταφέρνοντας να ξεχωρίζει με τις δράσεις του που τις δημοσιεύει και της προωθεί μέσα από το διαδίκτυο και από διάφορα ΜΜΕ. Στην πράξη αυτό που κάνει είναι να συλλέγει ενημερωτικά δεδομένα τα οποία έχουν κοινωνικό, πολιτιστικό και επιχειρηματικό ενδιαφέρον.




Τα δεδομένα αυτά άλλοτε συλλέγονται για κάποιο σκοπό και άλλοτε για εμπλουτισμό των εμπειριών του δημοσιογράφου, ώστε να μπορεί με ευκολία να αποκωδικοποιεί θεματικές που προκύπτουν και πρέπει να δοθούν για κοινή χρήση. Αυτή τη κοινή χρήση των πληροφοριών τώρα θα έχει την δυνατότητα να τις διανέμει από την τηλεόραση. Από τους δέκτες της τηλεόρασης θα μπορούν οι τηλεθεατές να δουν ένα μικρό μέρος της δράσης του Ποδηλάτη του Κόσμου.


Σημείωση Γρηγόρη Βερροιώτη ( Ποδηλάτης του Κόσμου )

Η τηλεοπτική εκπομπή ο Ποδηλάτης του Κόσμου είναι μια υποψία της δράσης μου. Ο τηλεοπτικός χρόνος επαρκής αλλά οι κανόνες οπτικοακουστικής καταγραφής φτωχοί για να αποδώσουν την πραγματικότητα των απρόοπτων στιγμών που αποτελούν ουσιαστικά τεκμήρια εισαγωγής κάποιας αφορμής στην έρευνα μου. Η ουσία τηλεοπτικά σχετίζεται με την ευκολία της γνωριμίας των συν ανθρώπων μου που βλέπουν τηλεόραση τόσο με μένα ως ''ραδιοποδηλάτης'', τους συνεργάτες μου και το αντικείμενο των ερευνών μας. Ο Ποδηλάτης του Κόσμου είναι το ''τρίτο μάτι'' των φίλων του, γιατί ταξιδεύοντας ανακαλύπτει ίσως πτυχές της ζωής μας που να είναι ωφέλιμες και τις προσπερνάμε. Παράλληλα για μένα προσωπικά το πιο σημαντικό ρόλο στην έρευνά μου αποτελούν οι άνθρωποι που γνωρίζω στο διάβα μου. Θα έλεγα λοιπόν πως ο βασικός πυλώνας των ερευνών μου είναι ανθρωποκεντρικός. Το θεμέλιο όμως που πατάει ο πυλώνας αυτός είναι το φυσικό περιβάλλον. Ο συνδυασμός του φυσικού περιβάλλοντος και των ανθρώπων τα δημιουργικά έργα, αποτελούν ένα πανέμορφο πολύχρωμο μπουκέτο πληροφοριών που για μένα είναι οι καρποί για έναν όμορφο κόσμο. Με σύνθημα « η Ζωή είναι ωραία » συνεχίζω να ελπίζω πως κάποτε θα ξεφύγουμε από την εξάρτηση των ταμπού της μόδας και των τεχνιτών εξαρτήσεων, για να πάμε σε μια νέα εποχή αληθινής ελευθερίας της έκφρασης, σε έναν κόσμο αλληλέγγυο που θα λικνίζεται χορεύοντας με την αλήθεια, πατώντας πάνω στην πύρινη καρβουνιά της εικονικής πραγματικότητας του υλισμού σαν τον αναστενάρη που ξορκίζει το κακό. Οι φίλοι μου το ξέρουν ότι ποτέ δεν μου άρεσε να ξεχωρίζω, ποτέ δεν ζήτησα να ζω σε έναν κόσμο υλιστικό και υποκριτικό, να τρέχω από πόρτα σε πόρτα, ούτε να αρέσω, ούτε να γίνομαι βάρος σε κανέναν. Αυτό που θέλω είναι απλά να προσφέρω αν μπορώ καλή πληροφορία και να ποδηλατώ κοιτάζοντας γύρο μου αργά όμορφες και άσχημες εικόνες που με πάνε όλο πιο κοντά σε όλους εσάς που συναντάω κάθε φορά στα ταξίδια μου. Εσείς είστε για μένα το σύμπαν του δικού μου κόσμου, αυτού που βλέπω καθαρά και είναι δίπλα μου.





Στόχος πάντοτε θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά, επιχειρηματικά.
 




Στα κοινωνικά θέματα υπερισχύει ο εθελοντισμός.
Στα Πολιτιστικά οι λαϊκές και κλασικές τέχνες.
Στα επιχειρηματικά η καινοτομία και ο τουρισμός.
Στις καταγραφές μας βλέπουμε με μια πρώτη ματιά πως μέρος της καινοτομίας σε επιχειρηματικό επίπεδο, είναι και η αξιοποίηση της παραδοσιακής κληρονομιάς που συνδυαστικά με το πνεύμα της οικολογίας και την καλή χρήση της τεχνολογίας μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη, αρκεί να κάνουμε καλή χρήση των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Μια άλλη διαπίστωση είναι ότι η συλλογικότητα και η συν εργατικότητα, είναι εργαλεία διεξόδου από την στασιμότητα με πολαπλά οφέλη, κι εδώ όμως χρειάζεται κοινή προσπάθεια με καλές προθέσεις. Αυτές οι δύο διαπιστώσεις μπορεί να φαντάζουν κανόνες που έχουν ακουστεί πολλές φορές. Το ζητούμενο όμως είναι να καταγράφουμε παραδείγματα που αποτελούν υπενθύμιση για τους φίλους μας, ώστε πάντα να βρίσκονται σε εγρήγορση τόσο οι ίδιοι προκειμένου να μην αφήνουν ευκαιρίες να τους προσπερνούν, αλλά ίσως γνωρίζοντας αυτά τα παραδείγματα να συμβουλεύουν και άλλους φίλους να ακολουθήσουν πρακτικές ωφέλιμες.
ο
Εμείς λοιπόν αυτό που θέλουμε είναι να ήμαστε μια τηλεοπτική εκπομπή που ταξιδεύει και σαν ενημερώνει με παραδείγματα, υπενθυμίζοντας πως υπάρχουν τρόποι να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας. Παράλληλα θέλουμε να σας γεμίσουμε με εικόνες όμορφες από φυσικά τοπία και αξιοθέατα που εμείς τα βιώνουμε και θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σας. Να μη ξεχνάμε πως η ζωή του Ποδηλάτη του Κόσμου ήταν και είναι πάντα συναρπαστική γιατί είχε και έχει να κάνει με την εναλλαγή της εικόνας, τόσο σε ότι αφορά το φυσικό περιβάλλον όσο και με τους ανθρώπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.