Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Ο Ποδηλάτης του Κόσμου  Γρηγόρης Βερροιώτης, έχοντας διασχίσει ήδη ένα μεγάλο κομμάτι της Ιταλίας με το ποδήλατό του θα συνεχίσει την εκπληκτική διαδρομή του από την Αγκόνα με κατεύθυνση προς την Περούντζια εξερευνώντας εξαιρετικά μέρη, γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και διαφορετικές συνήθειες.
Παρακάτω, σας δίνουμε την ακριβή διαδρομή που θα ακολουθήσει ο ποδηλάτης μας, καθώς και κάποια απ’ τα κυριότερα στοιχεία της κάθε περιοχής.

  

 Η Αγκόνα, λοιπόν, είναι πόλη και λιμάνι της κεντρικής Ιταλίας. Έχει πολλά αξιοθέατα να δείξει, όπως τον Μητροπολιτικό ναό του Ciriaco, τη μαρμάρινη αψίδα του Τραϊανού και το  Επισκοπικό Μέγαρο. Επίσης, στο Monte Conero υπάρχουν οικολογικές και αθλητικές οργανώσεις που δρουν με εκπαιδευτικό χαρακτήρα
Επόμενος προορισμός είναι το Chiaravalle, που βρίσκεται μόλις 15 χλμ. απ’ την Αγκόνα.
Σημαντικό γεγονός στο δήμο αυτό είναι η ίδρυση του σχολείου Montessori, από την Ιταλίδα παιδαγωγό Μαρία Μοντεσσόρι, η οποία ξεκίνησε να κάνει μια προσπάθεια για την ανάπτυξη της παιδείας στα παιδιά είτε με νοητική καθυστέρηση είτε με ειδικές ανάγκες.
 Συνεχίζοντας τη διαδρομή του ο ποδηλάτης μας θα επισκεφθεί την πόλη Jesi. Αυτό είναι ένα σημαντικό βιομηχανικό και καλλιτεχνικό κέντρο με αρκετά αξιοθέατα, όπως οι τοίχοι του 14ου αιώνα και το μοναστήρι του Αγίου Φλοριάνο.
 Νοτιοδυτικά του Jesi θα περάσουμε απ’ την πόλη Fabriano, που έχει να δείξει μία πληθώρα πανέμορφων εκκλησιών, όπως και το μουσείο χαρτιού, το κοινοτικό μέγαρο και τη στοά  Vassari
Ένα άλλο μέρος απ’ το οποίο θα περάσει σίγουρα ο κ. Γρηγόρης είναι το Gualdo Tadino, μία αρχαία πόλη της Ιταλίας στην οποία βρίσκεται το οχυρωμένο παλάτι Rocca Flea, μεγαλοπρεπείς εκκλησίες και η αστική πινακοθήκη. Η πόλη διαθέτει μεγάλη ποικιλία από πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και ενοικιαζόμενα σπίτια στην εξοχή.
Προχωρώντας, με το ποδήλατό του πάντα, θα επισκεφθεί την Assisi, πόλη της επαρχίας της Περούτζια, η οποία έχει πλούσια παράδοση στην τέχνη με μία σειρά γνωστών καλλιτεχνικών έργων. Παράλληλα, στην πόλη αυτή πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Calendimaggio, στο οποίο λαμβάνουν χώρα θεατρικές παραστάσεις, χοροί και πομπές.
 Συνεχίζοντας, ο ποδηλάτης θα δει τον δήμο Bastia Umbra στην επαρχία της Περούντζια. Το μέρος αυτό είναι εξαιρετικό γιατί διαθέτει ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον με ροή τριών υδατορευμάτων, ενώ το κύριο αξιοθέατό του είναι η χτισμένη σε ροζ και λευκή πέτρα εκκλησία Santa Crose
 Φτάνοντας στον τελικό μας προορισμό, λοιπόν, την Περούντζια, θα συναντήσουμε μία σειρά από πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο της Περούντζια με 34.000 φοιτητές και το Πανεπιστήμιο για Ξένους με 5.000 φοιτητές. Η Περούντζια αποτελεί ένα γνωστό καλλιτεχνικό κέντρο της Ιταλίας με πανέμορφα έργα ζωγραφικής και φανταστικές τοιχογραφίες. Ακόμη, έχει να δείξει αρκετές εκκλησίες, το Εθνικό Μουσείο Αρχαιολογίας και το μεσαιωνικό σιντριβάνι Fontana  Maggiore, ενώ πραγματοποιούνται το Διεθνές Φεστιβάλ Δημοσιογραφίας, το Φεστιβάλ της τζαζ της Umbria και το Eurochocolate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.